• Terug naar Homepage

 • Vanaf zaterdag 25 september 2021 wijzigen de coronamaatregelen. Voor sportkantines betekent dit dat er geen beperkingen meer gelden voor eten en drinken in de kantine mits men beschikt over een coronatoegangsbewijs (CTB).

   

  Het bestuur van TOGB heeft daarom besloten om vanaf 2 oktober a.s. op zaterdag en op zondag als het eerste elftal thuis speelt de kantine en keuken weer open te stellen. Ook zal het balkon dan weer geopend zijn. Om te kunnen drinken en eten in de kantine of op het balkon te verkeren, moet een CTB en identiteitsbewijs worden getoond. Als vereniging zijn wij gehouden om daarop te controleren. De controle zal door beveiligers worden uitgevoerd.

  Verder is het mogelijk om zonder CTB eten en drinken af te halen in de kantine en beneden buiten te consumeren. Op het buitenterras (bij de sporthal) gelden ook geen beperkingen meer.

  Op de andere dagen van de week blijft de wijze van openstelling van de kantine ongewijzigd.

   

  We hadden de bredere openstelling graag per 25 september a.s. in laten gaan maar krijgen dat organisatorisch helaas niet rond. Op 25 september 2021 zal de kantine daarom alleen nog geopend zijn voor afhalen van eten en drinken. De keuken zal wel open zijn.

  Wij realiseren ons dat er maatschappelijk veel discussie is over het CTB. Ook onder onze leden en bezoekers verschillen de opvattingen daarover ongetwijfeld. Ook voor ons voelt het controleren op CTB’s onwennig en ongemakkelijk. Tegelijk zien wij ook dat er bij veel leden een grote behoefte is om dit deel van het verenigingsleven weer te kunnen oppakken. Een behoefte die wij van harte onderschrijven. Het was een lastige afweging, maar uiteindelijk hebben we besloten om van de mogelijkheden die het wegvallen van de 1,5 meter maatregelen bieden gebruik te gaan maken en de kantine en keuken verder te openen.

   

  Of leden en bezoekers van de verruimde mogelijkheden gebruik willen maken en hun CTB en identiteitsbewijs willen tonen is een persoonlijke afweging. Wij respecteren ieders keuze en mening daarin. Wij vragen leden dat respect ook naar elkaar, naar bezoekers en naar de personen die het CTB controleren te betrachten.

   

  De komende weekenden gaan wij op deze manier aan de slag. Op basis van de ervaringen tijdens die dagen zullen we bezien hoe we verder willen gaan.

   

  Wij hopen van harte dat ook deze laatste maatregelen zo snel mogelijk komen te vervallen zodat we ons oude vertrouwde verenigingsleven weer kunnen oppakken.

   

   

  Hartelijke groet,

   

   

   

   

   

  Het Bestuur van TOGB